Insekter

Sluk musik

Insekterne – udgør verdens største og mest udbredte dyregruppe.

Insekterne udgør ca. 80 % af alle levende væsener på jorden. Der er beskrevet ikke færre end ca. 1 million insekter, og der opdages stadig nye arter – ikke kun i troperne, men også i Europa.

 Ud over at være den mest artsrige, er de også de den mest forskelligartede dyregruppe på Jorden med repræsentanter i næsten alle miljøer med undtagelse af havet. Der er beskrevet ca. 925.000 arter. Men det menes, at der i realiteten eksisterer nærmere 5 millioner arter.

Insekterne har tilpasset sig ind i alverdens biotoper (dog undtaget havet), og det endda på aller bedste vis. Men de har jo også været ”her” i millioner af år, før de første pattedyr arriverede.

Da de første abemennesker dukkede op på jorden og udviklede sig mod nutidens menneske havde insekterne således været på kloden i flere hundrede millioner år.

Insekternes mangfoldige evner.
Insekterne har i deres lange tilstedeværelse udviklet mange forskellige teknikker, og mange af dem er blevet afluret og genbrugt af mennesket.

Insekterne ser verden helt anderledes end vi gør.

De fleste insekter har såkaldte facetøjne – dvs.. sammensatte øjne, der består af mange små separate enkeltøjne. De mange små, selvstændige synsenheder danner insektets samlede synsbillede.

Da insekterne har udvikles hver deres specielle evnet til nærmest perfektionisme, har visse arter har udviklet et særligt godt syn. Det gælder bl.a. guldsmedene, der ved hjælp af deres perfekte syn har meget nemt ved at fange andre insekter i luften – de kan endda spise dem der.

Vælg gallerier for insekttype

Ildfugl 7
Translate »