Fugle i Extremadura - Spanien

fugle-i-extremadura-sort-glente

Fugle i Extremadura

Fototur med udgang fra Castilblanco og Trujillo i Cáceres provincen

Mandag den 2. maj 2018 gik turen til Extremadura i Spanien. Extremadura er meget populær blandt fugleelskere over hele Europa, for den har en meget forskelligartet sammensætning af fuglearter.

Når man bevæger sig igennem Extremadura kan man ikke undgå at bemærke, at det er et område der har en del at byde på af historieske omvæltninger.

I starten af 700-tallet invaderede maurerne den iberiske halvø, og de opførte mange fæstningsværker i Extremadura, for at forsøge at holde de kristne hære på afstand. I byen Cáceres byggede araberne oven på den romerske bymur. Og i dag kan man stadig se mauriske fæstningstårne, der i 1986 blev erklæret for en del af verdenskulturarven af Unesco.

Men araberne måtte efterhånden bøje sig for de kristne styrker. I starten af 1200-tallet blev Cáceres genindtaget, og her blev linjen trukket mellem det kristne nord og det islamiske syd. Det var dog først i 1492, at det lykkedes, at presse de sidste maurere til at forlade Alhambra-paladset i Granada og dermed afslutte næsten otte hundrede års maurisk tilstedeværelse på Den Iberiske Halvø. Samme år blev titusinder af jøder, de såkaldte sefardi-jøder, udvist.

I årene efter at jøderne blev fordrevet, sejlede spanske søfolk ud for at opdage verden. Den første var som bekendt Christopher Columbus, der jo egentlig var italiener. Men de vigtigste erobrere, der fulgte efter Columbus, kom fra Extremadura, deriblandt Hernán Cortés, der indtog Mexico, og Francisco Pizarro, der fandt og besatte Peru.

På fjerde-dagen tog vi videre mod Trujillo i Cáceres provincen

Kirkeugle

Kirkeuglen er en sjov og karaktaristisk fugl, som vi jagtede meget. Desværre lykkedes det aldrig, at komme tæt på den. Fugle i Extremadura

Blåskade
Azure-winged Magpie (Blåskade) - Fugle i Extremadura

Afsted mod Finca de Serena ved Castilbalnca

Dag 1.Vel ankommet til Spanien og afhentning af den lejede bil, gik det afsted et par hunderede kilometre, mod vores første destination hacienda Finca de Serena i ”nærheden” af  Castilblanco.

Finca de Serena var beliggende et eller andet sted på landevej 502. Vi skulle bare finde en kilometersten, hvor i nærheden af den skulle være en grusvej, som på et tidspunkt skulle føre os til vores overnatningssted. Vi lede ”noget”, men til sidst lykkedes det os, at få øje på et lille undselig skilt, som vi på den lange grusvej, i første omgang havde overset. At der så var et lille hjulspor med et MEGET lille skilt (som ingen i første og anden omgang så – det er bare som det nu kunne være – en oplevelse J )

Vores første ophold var Hacienda Finca de Serena (som kan ses i de omgivende billeder) et helt fantastisk sted beliggende milevidt fra andel beboelse. Men forplejningev var alligevel helt vild, idet den stor på gume med, i form af flotte og udsøgte 3-menu retter i overlegen gume-stil. Bagsiden af medaljen var så, at den tog op til et per timer at komme igennem, så aftnerne udelukkende stod på spisning og så hovedkulds i seng, for at hvile efter en hård dag. 

Morgenmaden som først kunne indtages kl. 08.00 var også af udsøgt karakter, men det kostede samtlige morgenture og fotografering i dagenes bedste lys – rigtig ærgerligt, når man nu var taget afsted for at fotografere fugle i Extremadura, hvorved man gerne er afsted i de helt tidlige morgentimer.

På fjerde-dagen drog vi videre mod  Cáceres provincen 

Finca-de-Serena
Hacienda Finca de Serena ser ikke ud af meget udefra, men eret ganske imponerende land-hus i landlig spansk stil
Finca-de-Serena
Udsigten over dalen fra Finca de Serena. Værten "pralede" ofte med, at der var mange rovfugle i luften over dalen - vi så aldrig én

Casa Rural Viña las Torres

Var meget typisk spansk, og hvad jeg forstår ved betegnelsen “Casa”. Der var virkelig spansk stil over det. Forplejningen var ikke hvad vi var blevet van til, men bestod af gode og veltilrettelavet spansk land-mad. Absolut et godt og flot sted. Og her kunne vi endelig komme afsted i de tidlige morgentimer, da der var et ganske interessant fugle-sted lige i nærheden.

Den videre turberetningen kan læses i nedenfor værende e-bog (pt. under konstruktion), og fugle billederne kan vælges i boksene sidst på siden

Casa Rural Vina Las Torres
Casa Rural Vina Las Torres
Casa Rural Viña las Torres
Casa Rural Vina Las Torres
Og så var det tårn i baghaven
Sommerfugl
Sommerfugl

Fugle i Extremadura vælges her under

Der findes mange interessante fugle i Eatremadura

Vælg en gruppe

Rovfugle: Sort Glente, Tårnfalk og Gåsegrip

Forskellige fugle: Hærfugl, Blådrossel m.f.

Extremadura

Rovfugle: Sort Glente, Tårnfalk og Gåsegrip

Landskaber i Extremadura

Extremadura

Foruden en fantastisk natur og en af de bedste iberiske skinker, byder det kontrastfulde Extremadura også på en masse monumentale seværdigheder af stor historisk interesse.

Extremadura tæller hele tre steder, der af UNESCO er blevet udnævnt til verdensarv. I hovedbyen Mérida er det arkæologiske område et absolut must. Her afholdes der hver sommer en vigtig klassisk teaterfestival.

Cáceres som er Provinsens hovedstad er især kendt for sin gamle bydel og for klostret Santa María de Guadalup, (som vi også besøgte), ligger i udkanten af byen. Her “bor” den såkaldte “Sorte Madonna”, men hun var spærret inde på grund af kirkelig handling, så vi havde ikke mulighed fro at besøge hende.

Et andet er regionens trækplastre er naturen, som er af stor interesse for os ivrige fuglekiggere og fotografer. Af særlig interesse er Monfragüe Nationalpark og Jerte-dalen samt de store græsningsarealer.

Jerte-dalen er særlig interessant om foråret, hvor kirsebærtræerne blomstrer og forvandler dalen til et snehvidt landskab. De store græsningsarealer er hjemsted for den den meget attraktive Trapper og for en specielle griserace, som lægger navn til den populære skinke med oprindelsesbetegnelsen Dehesa de Extremadura.

Billedet her til højre er fra Extremadura Birdwatching Fair homeside er i sidste weekend i februar til Monfrague National Park.

Der kan være trængsel på de bedste fuglesteder 🙂 

Træ Med Storke
Vissent træ med storkereder - fugle i Extremadura
Fugle-i-Extremadura-Landskab
Personer
Tre-femte-del af holdet - med turleder Peter forest
Landskab
Landskab
Tidlig morgen på Belen Sletten
Landskab
Tidlig morgen på Belen Slettenhvor vi skulle se efter Trapper
Landskab
Landskab

Cáceres

Byen Caceres

Cáceres

 Cáceres blev udnævnt af UNESCO til Verdensarv i 1986, og er en ganske spændende middelalderby, med nogle gamle unikke gader, som snor sig rundt i de gamle kvarterer.

Byens gamle middelaldercentrum  har mange velbevarede paladser, kirker og klostre, samt ikke mnindst en Domkirke. Fra Plaza Mayor kommer man ind i den gamle bydel gennem Arco de la Estrella hvor der er flere hyggelige plaza’er, gamle slotte og kirker. Vi tog os dog kun tid til et kort besøg på et par timer. Men det er absolut et sted der fotomæssigt bør besøges igen.

Byens gamle middelaldercentrum  har mange velbevarede paladser, kirker og klostre, samt ikke mnindst en Domkirke. Fra Plaza Mayor kommer man ind i den gamle bydel gennem Arco de la Estrella hvor der er flere hyggelige
plaza’er, gamle slotte og kirker. Vi tog os dog kun tid til et kort besøg på et par timer. Men det er absolut et sted der fotomæssigt bør besøges igen.

Den spanske region Extremadura har altid været et land for erobrere. Francisco Pizarro, Hernán Cortés og Francisco de Orellana-opdagelsesrejsende, der krydsede Atlanterhavet og plyndrede den Nye Verdenkom her fra.

Men i nytidkom en ny krigsherre den gamle og søvnige by Cáceres, idet

HBO-seriens  syvende sæson blev optaget i og omkring byen.

Det stemningsfulde landskab i Los Barruecos naturreservat var et ideelt at optage mange af Kongens Landing scener.” (King’s Landing er den syv kongedømmes fiktive hovedstad, og hvor størstedelen af ​​showet udfolder sig.)

Gygning Med Storke
Billede fra et stop på turen
Borg
Landskab

Se mere om fugle på DOF Pandion

Translate »