På fotokursus dybt inde i Randers Regnskov

I Randers Regnskov med Fotomalia

Weekenden den 9. og 10. april stod der et spændende og (viste det sig) et meget inspirerende kursus i kalenderen. Et kursus som skulle foregå i Randers Regnskov, med overnatning i telt, midt i skoven. Brian og Arnd fra net-siden Fotomalia var arrangører og undervisere, og havde varslet et par overraskelser undervejs. De havde planer om at tvinge os ud af vores komfortsoner, for at bringe os ud der, hvor man lærer noget: meningen var jo også, at vi skulle lære, og ikke tusse rundt med de sædvanelige indstillinger og grej. Og det må man sige – lykkedes til fulde.

Kursets sidste opgave bestod i, at vi selv valgte vores opgave. Men valget skulle beskrives ganske nøje med, hvad vi ville fotografere, hvad vi ville opnå, og hvordan og hvorfor vi ville opnå det.

Mit valg fladt på brug af macro optagelser af bladskærer myrer med én vagtpost på bladet.

Belyst med flash i modlys således, at der kom en korona omkring bladet og en sort baggrund, hvorpå både myrer og blad fremtrådte tydeligt.
Jeg og min makker Bent fandt frem til den gren hvorpå myrerne transporterede deres blade.

Vi rullede liggeunderlaget ud, og jeg indstillede flashens kraft til at udgøre en ¼ af fuld udladning, og anbragte den bag grenen, og gik i gang med at tage billeder.
Resultatet kan ses længere nede på siderne her, og blev ganske godt – syntes jeg (billederen kan ses nedenfor).

Bladene fremstår tydeligt og gennemlyste, også den
klare svagt rødlige myrer gennemlyses af flashens lys. Både blad og myrer fremstår således ganske tydeligt. Også de små hår på myrens ben, krop og hoved ses tydeligt på grund af modlyset. Det skal absolut prøves igen, og så vil jeg forsøge, at få en lidt større korona omkring bladet, for at se hvordan det vil virke.

Pattedyr fra regnskoven

Translate »