Nordic Race 2017 - Amager Strandpark
I did it

Lørdag den 22. april deltog 4500 mennesker i Nordisk Race på Amager, som den pågældende dag nok nærmere skulle ha heddet ” Arktisk Strandrace”. For en iskold vind stod lige ind fra Øresund, og når skyerne var for solen, havde denne fotograf både vinterjakken lynet helt op i halsen, og huen godt placeret på hovedet. Det måtte virkelig ha været en barsk og kold oplevelse, at skulle igennem vandforhindringer hele tre gange – især fra starten kl. 08.00 til skyerne tyndede mere ud ved 13’tiden. Herefter og til afslutningsceremonien, var der sol og ingen skyer.

Mange deltagere så da også meget kolde til helt forfrosne ud i den koldeste periode.

Arragørene havde tilsyneladende sat sig for  at presse deltagerene, for banen blev af flere deltagere betegnet som tung , hård og af ganske høj sværhedsgrad. Den ofte hårde iskolde strandvind gjorde også sit til at løbet med sine 6 km. blev en våd og kold fornøjelse.

Undertegnede blev da også flere gange tiltalt med ”at det er da et godt job du har” – og i forhold til deltagernes strabadser, kunne jeg da også kun svare et ”lunt-smilende-ja 🙂

4500 deltagere er nordisk rekord, aldrig har så mange været tilmeldt løbet. Og så er det vildt mange mennesker, som skulle sendes igennem den anstrengende forhindrings-bane, men det så ud til at det forløb perfekt.

Desværre var der ingen mudder-bade der skulle forceres i dette løb, det havde jeg ellers set frem til at dække 🙂

Se billeder fra alle forhindringer.

Eller

Se billeder fra udvalgte for forhindringer.

Se alle billeder
Nordic Race 2017
Start & Slut
Vandvæggen
Klatre
Badet

Eksploderende sportsgren.

Det her er ikke ”sjov” – det er ramme alvor, og det samlede nordiske udbud af OCR (Obstacle Course Racing) motionsløb er steget markant inden for de seneste år. Sporten har længe haft medvind i Sverige, og fik for alvor medfart i Danmark i 2015.

 

Springet
Under dækket
Vandgraven
Atlasstenen

Se video fra Racet

Besøg mig på Facebook

Translate »