Lysfest Roskilde 2017

Lysfest

Mange mennesker til Lysfest Roskilde 2017

Over 10.000 mennesker var i løbet af fredagen i Roskilde og fyldte byens gader til den store lysfest, skriver Roskilde Avis – men arrangementet var “lidt” opreklameret, for der var nu lidt langt mellem “snapsene”, hvis man var kommet for at opleve lys og festlig stemning. Men der selvfølgelig også arrangementerne på biblioteket, i Domkirken mf. Hvis man også var til det.

Lys-optoget var ganske fint (omend lidt kort), og rammen for opstarten i Palægården, var rimelig festlig. Men Roskilde Gardens virke var så kortvarigt, så jeg tror, der var mange, der slet ikke oplevede, at de var der. Synd, for det kunne ha’ poppet stemningen gevaldigt op blandt alle os, der i lang tid bare stod på et helt mørkt Stændertorv uden mål og med, og ventede på, at noget måtte der da ske – hvis de havde trukket op på torvet og underholdt lidt der, frem for bare hurtigt, at marcherer gennem det og ind i Palægården. Her drejede de hurtigt rundt, og med et par flotte vellydende kommandoer på vejen ud, var de endnu hurtigere tilbage i deres lokaler ved Rådhuset. Måske lagde de alle deres kræfter på Kulturtorvet – det er en mulighed – men ”alligevel”.

Det udendørs arrangement fungerede, men må nemt kunne gøres bedre mere underholdende – en lysfest kan laves mere underholdende.

Jeg måtte desværre forlade Roskilde kl. 20.30, og arrangementet varede til kl. 21.00. Klokken 20.45 – altså de sidste 15 minutter, skulle der være Ilddans, så jeg gik desværre glip af crescendoet. Men det skulle vel næppe være de 15 minutter, der bar hele aftenen!!

Jeg vil nok finde frem til Roskilde igen til næste år, og så vil jeg også være der den sidste halve time 🙂 

DET SKAL SIGES:

 Roskilde-arrangementet var betydelig bedre, end da jeg sidste år lagde vejen forbi et tilsvarende arrangement på Amager – der var der slet ikke noget af interesse, at bringe på min blok eller på min Facebookside 🙂 Her fik jeg da noget med hjem 🙂 

Som trækplaster for at få folk til byen for at shoppe virker arrangementet, og alle spisesteder var fuldt besatte.  

1. Lysfest Roskilde 12
Festlig indgang til palægården
Lysfest Roskilde
Palægården lidt før det gik igang

Når Kulturstrøget arrangerer Lysfest, er det med et ønske om at vække nogle af de gamle, danske allehelgens-traditioner til live. Temaet for lysfesten er den danske folkeovertro omkring Alle Helgensaften, hvor sløret mellem de levende og de dødes verden er tyndest. Denne aften mindes man de døde og hylder lyset for dets livgivende kraft.

Glimt fra Roskildes lysfest

2. Lysfest Roskilde 2
Lysfest Roskilde 10
Lysfest Roskilde 6
Lysfest Roskilde 3
Lysfest Roskilde 11

Til lysfest

3a. Lysfest Roskilde 9
4a. Lysfest Roskilde
Lysfest Roskilde 5
Lysfest Roskilde 8
Lysfest Roskilde 13
3. Lysfest Roskilde 3
Lysfest Roskilde 18
Lysfest Roskilde 20
Lysfest Roskilde 9
Lysfest Roskilde 4

En flot lysfest, men der var lidt for langt mellem “snapsens”

Lysfest Roskilde 7
Lysfest Roskilde 4 1
Lysfest Roskilde 5 1
Lysfest Roskilde 8 1
Lysfest Roskilde 15
Lysfest Roskilde 16
Lysfest Roskilde 17
Lysfest Roskilde 21
Lysfest Roskilde 22
Lysfest Roskilde 24
Lysfest Roskilde 23
Lysfest Roskilde 10 1

Lysfest i Roskilde er et årligt tilbagevendende tema

Lysfest

Lysfest Roskilde 2017

Translate »