Slangeørn i Extremadura Spanien

Slangeørn

Slangeørn i Extremadura

Slangeørn (Circaetinae) er en underfamilie af høgefugle med 15 arter, der næsten alle er fødespecialister på slanger og andre krybdyr.

Slægten Circaetus er afrikansk, dog med en enkelt repræsentant i Eurasien;

En Slangeørn er en mindre men kompakt ørne lidt mindre end havørnen og kongeørnen, men den har alligevel et imponerende vingefang. I flugten kendes den på sin lyse underside, der står i kontrast til den mørke hagesmæk. 

Det er den eneste ørn, der regelmæssigt står stille i luften og muser på tårnfalkemaner, før den slår ned på byttet. I glideflugt er vingens forkant skarpt vinklet, og vingen er let kuplet. Vingernes bagkant er lige, selv i glideflugt. Hovedet er bredt og halsen kort. Det giver siddende fugle et udtryk, der minder om en ugle. Når den ses højt på himlen, ser den kort og kompakt ud.

Navnet skyldes, at slanger er dens foretrukne føde, og det er karakteristisk at se den flyve med en slangehale hængende fra næbbet. For at undgå slangebid har den hård hud på benene i stedet for ørnenes ellers karakteristiske fjerklædte tarser.

Slangeørnen lever i Europa, det nordvestligste Afrika og det østlige og centrale Asien samt Indien.  Frankrig og Spanien huser de største bestande. Den samlede europæiske ynglebestand er på kun ca. 8000 par.

På den danske rødliste optræder slangeørnen som uddød. Den forsvandt som ynglefugl herhjemme i 1882. Indtil da var der flere ynglefund i Sønderjylland op til Haderslev.

Slangeørn
Slangeørn med godt udsyn
Slangeørn
Slangeørn
Slangeørn
Slangeørn

Forsæt til en anden side 

Video af Slangeørn.

Her tre ganske interessante videoer visende Slangeørnen med sin ikke altid lige ufarlige hovedret – slanger. Selv en cobra kan være en delilatesse, der er værd at forsøge sig med.

Rovfugle i Extremadura Spanien

Sort-Glente

Rovfugle i Extremadura

Extremadura er især berømt for sit store antal rovfugle, med arter som Golden Eagle, Spansk Imperial Eagle, Bonelli’s Eagle, Short-Toed Eagle, Snake Eagel og Booted Eagle. 

Men der er også et meget stort antal gribbe,  især er der mange Griffon Vultures, men også Sorte Vulture findes i et pænt stort antal. Mindre almindeligt er den Egyptiske Vulture.

 

Desværre var der alt for mange af dem jeg ikke fik set, men Sort Glende, Slangeørn, og gribbe fik jeg ganske rimelige billeder af, og Dværgørn kun set.

Fuglekikkere
Når det er helt ekstremt. Billed fra viajarporextremadura.com. - http: // www. fotos-extremadura.es
Sort-Glente
Sort Glente
Fuglekikkere
At fotografere er også at se 🙂

Tæt på Monfragüe National Park kan du fotografere de tre arter af gribbe, der bor i Extremadura.  Bedste periode: hele året rundt.

En anden stor art er den spanske kejserlige ørn, som kan fotograferes hele året rundt. 

Vælg art – Sort Glente, Slangeørn, Gåsegrip og Tårnfalk

Sort-Glente
Sort Glente

Til siderne: Sort GlenteGåsegribSlangeørnTårnfalk